Wieprzowina duszona z zielonym pieprzem.
- 500 g chudej szynki wieprzowej
- 2 łyżki oleju arachidowego
- 1 łyżka pasty czerwone curry
- pęczek bazylii
- kilka papryczek chili
- 2 łyżki zielonego pieprzu
- kawałek imbiru
- bulion warzywny do podlania
- 2 łyżki śmietanki kokosowej
- sos sojowy
Na patelni na oleju podgrzej pastę curry,aż uniesie się aromat.
Dodaj wieprzowinę pokrojoną na cienkie plasterki. Smaż je około 5 minut.
Podlej bulionem, dodaj pozostałe składniki - część posiekanej bazylii, posiekany imbir i zielony pieprz.
Dopraw sosem sojowym.
Duś około 15 minut,aż mięso będzie miękkie. Na końcu dodaj posiekane papryczki i śmietankę kokosową.
Wygląda bardzo smakowicie;)
OdpowiedzUsuń