Upiekłam go jeszcze przed moim incydentem w ogrodzie.
Ręka już w lepszej kondycji wiec mogę klepać na klawiaturze.
Rabarbarowy kopiec kreta
- 1 blat biszkoptu kakaowego
- kilka łodyg rabarbaru
- 2 jabłka
- cukier brązowy do smaku
- 2 galaretki cytrynowe
- 500 ml kremówki tortowej (36%)
- czekolada w proszku
Obierz jabłko i pokrój je mniej więcej tak samo. Przełóż owoce do rondelka, posyp cukrem brązowym i odczekaj aż zaczną puszczać sok. Przesmaż owocę niezbyt długo, by się nie rozpadły.
Wyjmij owoce. W gorącym soku rozpuść galaretkę, jeśli jest go mniej niż szklanka uzupełnij wodą do jej objętości. Włóż owoce do rozpuszczonej galaretki i odstaw.
Drugą galaretkę rozpuść w 2/3 szklanki wody i odstaw do ostudzenia.
Ubij kremówkę. pod koniec ubijania dodaj tężejącą galaretkę.
Masą śmietanową wypełnij miseczkę, górę posyp pozostałym pokruszonym biszkoptem.
Wstaw do lodówki.
Podawaj ciasto po kilku godzinach posypane czekoladą w proszku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz