Zrobiło mi się przykro, że to już koniec lata. Tak szybko czas mija.
Przeglądam archiwum moich przepisów których nie zdążyłam opisać, a warto.
Jest ich sporo. Postaram się nadrobić zaległości jak najprędzej...
Pasta z ciecierzycy z olejem rzepakowym
- 1 szklanka ciecierzycy
- 3 ząbki czosnku
- 150 ml oleju rzepakowego dobrej jakości
- sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku
Cieciorkę namocz w wodzie przez noc. Ugotuj ją do miękkości. Obierz czosnek. Do wysokiego naczynia wsyp ugotowaną cieciorkę, dodaj czosnek i olej rzepakowy Zmiksuj wszystko na gładką masę za pomocą blendera. Dopraw masę solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Dobrze wymieszaj i przełóż do miseczki.
Pastę możesz przechowywać w lodówce przez kilka dni.
Smaczne
OdpowiedzUsuń