Zrobiło mi się przykro, że to już koniec lata. Tak szybko czas mija.
Przeglądam archiwum moich przepisów których nie zdążyłam opisać, a warto.
Jest ich sporo. Postaram się nadrobić zaległości jak najprędzej...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIOVnAFSnAr9xKMsI9xnKcPI9BDtx5Ke2AE76toIMsjJdME6brDc_fUISKioIQDATWgCzCDesKPkKSx3Qn4WS5A_jFIwMfTB9YLcRBfN6qdiJVk_77u0IB3llT0uG5GjmKaFn9j98fuuE/s280/PastaCieRz2.jpg)
Pasta z ciecierzycy z olejem rzepakowym
- 1 szklanka ciecierzycy
- 3 ząbki czosnku
- 150 ml oleju rzepakowego dobrej jakości
- sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSqcrxWY70iExyUStgIOSvzIiBMSsgbcRqL8XTEGb-Rj_cipMc-5bGV9coABN0CwzcgXLT2tgtje755XeR_RnInKYSTOyN40z5kdTsuIBdquiZqxPEquyH_T1WVd0EX3LC5hN8Ku4L-YE/s280/PastaCieRz1.jpg)
Cieciorkę namocz w wodzie przez noc. Ugotuj ją do miękkości. Obierz czosnek. Do wysokiego naczynia wsyp ugotowaną cieciorkę, dodaj czosnek i olej rzepakowy Zmiksuj wszystko na gładką masę za pomocą blendera. Dopraw masę solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Dobrze wymieszaj i przełóż do miseczki.
Pastę możesz przechowywać w lodówce przez kilka dni.
Smaczne
OdpowiedzUsuń