![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiY6iRaN979-GrGAScMHI9_3qbLSxp9zV7FpPfPcirC1MooZGjxnWrEA8H07y05IcsEkk01O4JmrHX6ZOErSIU0w6rwksOTQO72z4niX1w5X025tG538cgFLVpD1Ieyrc92FiqjlpFlBp8/s280/marmWisn.jpg)
Marmolada z papierówek i wiśni
- 1 kg jabłek
- 1 kg wiśni
- 40 dag cukru
- 1 łyżka pestkówki (opcjonalnie)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggSrz7qS7qLHz6YnliKDHVLmcb45Uoe2CT8BfTIYUzXF1xx6Uy1wDGXVJ2B9w9WwzK9LQxmesJ7dcpSFB9WkOl1mVJYUj82ZrYmCxnec-lVB740CUWmtTg6_FD02V_Sh-LaiieDZfKXkA/s200/marmolWisn0.jpg)
Umyj wiśnie, wydryluj je po czym zasyp cukrem. Po kilku godzinach gdy puszczą sok zlej go do słoiczka.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKivaJbLBlf9w0w_rmJx8G3fUWPSw5-UmWvk9DM1rDByaQ1GQ84LZWXbx3Wa0ZWw026GNYbyuosYqtsYjPQQV9K9ucHu-oQk0IsLjV2pN9oxH8N-Av58ZJFtbYZtg5vkoxDFkFktfuqz0/s200/marmolWisn1.jpg)
Jabłka umyj, pokrój na ćwiartki, wyjmij pestki. Zalej je 3 łyżkami wody i rozparuj na małym ogniu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2qMm9Leg7ZqMDWDmCl5JIuISG3eHOPa1AYxyTqoIXArX_JoH82Kb5HlNFUulPCzpuTZLWe_ReLsGReBCjsHlSQwaU-nIRcn-PxVhAB6gB2nCq4cilO0JG7Bntkja44rtU_pPb8lYRCDI/s200/marmolWisn2.jpg)
Za pomocą blendera zmiksuj jabłka na gładko. Przetrzyj przez sito.
Dodaj wiśnie i sok po czym podgrzewaj na bardzo małym ogniu aż nabierze odpowiedniej gęstości a wiśnie się rozpadną.
Jeśli chcesz przechować dłużej przełóż ją na gorąco do słoików i zamknij.
pycha:)
OdpowiedzUsuń