Smażę ją na cebuli, doprawiam po swojemu . I tak zrobiłam tym razem.
Z delikatnymi plackami dyniowymi pikantna kaszanka smakuje wspaniale.
Placki dyniowe przekładane kaszanką.
- 1 szklanka startego miąższu dyni
- 1 szklanka startych na placki ziemniaków
- 1 duże jajo
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 2 łyżki mąki
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz do smaku
- 1/2 kg kaszanki
- 1 duża cebula
- 1 łyżka masła sklarowanego
- listki selera do dekoracji
- olej roślinny do smażenia placków
Startą dynię i ziemniaki połącz razem z jajem, mąką, kurkumą i drobno posiekanym czosnkiem.
Dopraw lekko solą i wymieszaj dokładnie.
Zeszklij na maśle obraną i posiekaną cebulę. Wyjmij z osłonek kaszankę, przesmaż ją na cebuli doprawiając pieprzem na dość pikantnie.
Smaż niewielkie placuszki na oleju, na złoty kolor.
Przekładaj placki kaszanką.
Zagrzej je w piekarniku i podawaj gorące udekorowane listkami selera.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz