Wtedy należy przesmażyć je wcześniej z cebulką.
Patisony faszerowane mięsem.
- 3 niewielkie patisony (z miękką skórką)
- kilka plastrów pieczeni wieprzowej
- 1 cebula
- 1 niewielka papryka czerwona
- 10 dag startego żółtego sera
- 2 jaja
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- sól, pieprz czarny do smaku
- chili do smaku
- parmezan do posypanie
- pietruszka i pomidorki koktajlowe do dekoracji.
- masło sklarowane do wysmarowania formy
Przygotuj farsz. Posiekaj drobniutko mięso, dodaj starty ser.
Obierz cebulę i zetrzyj ją w cieniutkie półplasterki. To samo zrób z papryką.
Dodaj jaja, mąkę i dopraw masę do smaku solą, pieprzem i chili.
Na patisony nakładaj farsz. Posmaruj masłem formę lub półmisek żaroodporny,ułóż na nim patisony po czym wstaw je do nagrzanego piekarnika (ok.180 stopni C) i zapiekaj około 35 minut.
Podawaj patisony gorące udekorowane połówkami pomidorków i pietruszką, posypane parmezanem.
Witaj.Zrobiłaś mi smak na te patisony.Myślę,że jutro zrobię coś takiego na obiad.Fajny i ciekawy blog.Pozdrawiam Christopher
OdpowiedzUsuńCieszę się, że spodobał Ci się mój blog :) Mam nadzieję, że będziesz tu zaglądał :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!