![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqNxIwk2j0s60DWufLzaRftYBp-XK9GPXfthoJsLZEnXBRig-_4pr0QBJDZoDw8YTr3dU2NP1bW_N8OlOZfC6Ws9Nhyphenhyphenz7JJL75OSRcI1kqjgZojEX8r_qGdIEJQ6aEHfNNRLQ0NaFnIuSm/s280/HerCzer1.jpg)
Czerwona herbata PU-ERH nie należy do moich ulubionych, jednak to bardzo zdrowa herbata zwana tez pogromcą tłuszczu. Wykonałam wiele prób by złagodzić jej ziemisty posmak.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhINe3okKijU0TVNh0F071NhSPNw8WyEuCmKS3G5ocRylk0bq9XuGvcgiDje3EoQCjPeacj5JeJoFOXC9esL0FP1WDlSF0BS3iNRTVWRibikj79Aon28szdR4jur-AKaGEzzmqr4rq-90mj/s280/HerCzer2.jpg)
Udało mi się w końcu znaleźć odpowiednie dodatki.
Do parzenia dodaję sporą szczyptę cynamonu, później przelewam ją do kubka, wkładam gruby plaster pomarańczy ze skórką (po uprzednim wyszorowaniu), który posypuję odrobina cukru trzcinowego.
.
Odstawiam na 5 minut, by aromat i smak pomarańczy zneutralizował nieprzyjemny smak czerwonej herbaty
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz