Strony

9 marca 2016

Wiosenna surówka z sałat

Z tęsknoty za wiosną kupiłam całą masę różnych  sałat, a to rukolę, roszponkę, rzymską mini, lodową  i masłową. Do kompletu wzięłam do kosza sporą rzodkiew - biały sopel.
No i taka  właśnie surówka z tymże sopelkiem  była na obiad...



Wiosenna surówka  z sałat


  • 3 rodzaje sałat
  • kawałek  rzodkiwki biały sopel
  • oliwa
  • sok z cytryny
  • płynny miód 
  • pół szklanki uprażonych orzechów
  • sól i pieprz do smaku
  • papryka słodka do oprószenia


 Umyj i pokrój 3 rodzaje sałat. Wymieszaj oliwę, sok z cytryny.
 Dodaj miód, sól i pieprz do smaku.



Wymieszaj wszystko i polej sosem sałaty. Dodaj orzechy i wymieszaj po czym przełóż do miski.
Rzodkiew obierz, ponacinaj brzegi jak na zdjęciu po czym pokrój w plastry.





Ułóż rzodkiew na górze surówki, oprósz papryką.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz