Sprawdziłam! Moja zupa dyniowa smakowała z takim makaronem wyśmienicie.
Makaron naleśnikowy z ziarnami
- 2 naleśniki
- 2 łyżki dowolnych ziaren
- 1 łyżka masła wiejskiego (lub sklarowanego - wersja zdrowsza)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhm1lP76FR2WX8mfDCpLfjuCtzeFTIa9TsKg8W9YBRg6Eaw3iroqMP8dNg4iPpb96mVBFUEldq1HF887zoHPWMql52wwf6Vgvm10wppTtyppEEpiz4sddG82tFsHPjdE-oniEVNvm_mBMY/s280/DynNal2.jpg)
Naleśniki zwiń w rulonik po czym ścinaj raz z jednej, raz z drugiej strony rulonu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEig4vXvumIgPcAP_0W5tawxuTHPQ35aO_xm2x9ryyx_LnwZEJZvZtUOlAX-S49teh-Yas2eR9j0jMP57MSZ0lfBqKT4KNERVqrcpbl9D64Zru4tf9cB941tl3sH4_EY1_Bxhsm7Ea9vnjQ/s280/DynNal3.jpg)
Tak pokrojony makaron przesmaż na patelni razem z ziarnami tak, by był chrupiący.
Podawaj jako dodatek do zupy kremowej na przykład z dyni.
Makaron naleśnikowy możesz podać również jako dodatek do rosołu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz