Znowu pojawiła się akcja śniadaniowa.... z sokami.
Dobrze jest wypić szklaneczkę dobrego soku zamiast herbaty czy kawy.
A co zjeść....?
Po zastanowieniu najchętniej zjadłabym z sokiem pomidorowym kanapeczkę z tuńczykiem.
Szybko wypróbowała pomysł, który spełnił moje oczekiwania. Prosto, szybko, treściwie!
Oto przepis:
Kanapka z tuńczykiem i szklanką soku pomidorowego
1 puszka tuńczyka w oleju
2 jaja ugotowane na twardo
2 szklanki soku pomidorowego Tymbark
1 łyżka musztardy francuskiej
kilka łyżek startego twardego sera
mały słoiczek suszonych pomidorów w oleju (z ziołami)
4 cienkie kromki chleba razowego
papryka ostra i słodka w proszku
szczypior
Obierz jaja. Do miski włóż tuńczyka (bez zalewy), dodaj jaja
i wszystko rozgnieć widelcem.
Dodaj musztardę , część posiekanych drobno suszonych pomidorów.
Posiekaj szczypior, część włóż do pasty, resztę zostaw do dekoracji . Dodaj łyżeczkę słodkiej papryki i szczyptę ostrej.
Wymieszaj pastę dokładnie.
Posmaruj pieczywo pastą, udekoruj paseczkami suszonych pomidorów. Posyp szczypiorem i startym serem.
Podawaj z szklanka soku pomidorowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz