Taka namiastka flaczków cielęcych.
Podaje najprostszą wersję.
- 1 kg skrzydełek kaczych
- 1,5 l wody
- włoszczyzna do zupy
- 1 łyżka majeranku
- sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku
- przyprawa do zupy
Oczyść i umyj skrzydełka.
Ugotuj skrzydełka z dodatkiem włoszczyzny do miękkości w osolonej wodzie. Odlej rosół.
Obierz mięso ze skrzydełek, pokrój pietruszkę, seler i pietruszkę w drobną kostkę. Dodaj mięso i pokrojone warzywa do rosołu, dopraw go majerankiem i pozostałymi przyprawami. Gotuj na bardzo małym ogniu 10 minut, dopraw swoją ulubioną przyprawą do zupy. Podawaj na gorąco z dodatkiem pieczywa.
super pomysł
OdpowiedzUsuńMNIAM. nie widziałam dawno skrzydełek w sklepie.. szkoda..
OdpowiedzUsuń