jest więc okazja uzupełnić bloga o zaległa przepisy.
Dla wszystkich którzy lubią kaszankę coś a la kaszanka ...
Kaszanka jaglanka
- 1/2 kg serc wieprzowych lub drobiowych
- 20 dag karczku wieprzowego
- 1 duża cebul
- 1 łyżka masła sklarowanego
- 1,5 szklanki kaszy jaglanej
- sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku
- 2 ogórki kiszone i gałązki kopru do dekoracji
Zmiel mięso w maszynce do mielenia na drobnym sitku. Zalej je niewielką ilością gorącej wody, dopraw solą i pieprzem.
Gotuj na małym ogniu do miękkości.
Ugotuj kaszę jaglaną.
Obierz cebulę i posiekaj ją drobno.
Zeszklij cebulę na maśle, dołóż mięso oraz kaszę. Przesmaż je mieszając, by składniki się połączyły.
Dopraw ostatecznie do smaku solą, pieprzem czarnym i ziołowym, jeśli trzeba.
Połóż obręcz na talerzu, napełnij ją kaszanką.
Przed podaniem udekoruj ogórkiem i gałązkami kopru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz