A teraz coś prostego, nie zawsze mamy czas na wypieki.
Wyglądają elegancko, pysznie smakują i masz więcej czasu dla siebie.
Kanapeczki z pumpernikla.
- 2 opakowania chleba pumpernikiel
- farsz: 150 g szynki
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 100 g żółtego sera
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy Dijon
- sól, pieprz
- miks Lurpak z oliwą z oliwek
- 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich uprażonych na suchej patelni.
Ser i jaja zmiel do jednej miseczki, szynkę zmiel do drugiej.Do każdej dodaj 2 łyżki majonezu oraz 1 łyżkę musztardy - wymieszaj dokładnie.
Dopraw pasty solą i pieprzem świeżo zmielonym. Przekładaj każde 3 kromeczki chleba 2 pastami, dociśnij i przekrój je na małe kawałki
(4 lub 6 w zależności od wielkości kromek). Przesmaruj lekko brzegi kanapeczek miksem maślanym i osyp orzechami.
Możesz przygotować inne pasty, jeśli te niezbyt Ci odpowiadają
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz