Szybko, prosto i smacznie.
Kasza gryczana z cukinią.
- 20 dag kaszy gryczanej
- 1 duża cebula
- 2 łyżki białego półsłodkiego wina
- 2 niewielkie cukinie
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki oleju roślinnego
- pikantny sos pomidorowy
Nastaw kaszę wg przepisu na opakowaniu (w zależności jakiej kaszy używasz), by ugotować ją na sypko.
Na rozgrzanym oleju przesmaż posiekaną cebulę pokrojoną w półplasterki (obraną uprzednio) Dodaj tymianek i pokrojoną w cieniutkie paseczki cukinię (możesz zetrzeć ja na specjalnej tarce).
Przesmaż jeszcze chwilę , skrop winem, dopraw solą i pieprzem - duś kilka minut.
Podawaj uprażoną kaszę z cukinią przesmażoną razem z cebulą, udekorowaną pikantnym sosem pomidorowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz