Cytrynowa herbata ożywiła smak jogurtu i jabłek. Dodatek mleka kokosowego nadał dalikatności, a szczypta cynamonu była przysłowiową kropeczką nad i.
Koktajl jogurtowo-jabłkowy z zieloną herbatą.
- 250 ml zielonej herbaty cytrynowej zaparzonej z dwóch torebek
- 250 ml jogurtu
- 150 ml mleczka kokosowego
- 250 ml przecieru jabłkowego
- 4 szczypty cynamonu
- cukier trzcinowy do smaku
- gałązki mięty do dekoracji
Do ostudzonej herbaty dodaj przecier jabłkowy, jogurt i mleko kokosowe - zmiksuj na gładko.
Dodaj cukier do smaku. Jeśli przecier jabłkowy był mało słodki, musisz cukru dodać więcej.
Zmiksuj koktajl jeszcze raz, przelej go do szklaneczek, posyp górę szczyptą cynamonu.
Udekoruj gałązkami mięty.
ale pyszniasty
OdpowiedzUsuńTakie koktajle zawsze kuszą:)
OdpowiedzUsuń