Trzeba było je jakoś zagospodarować, więc kolejne popołudnie wypiekałam ciasteczka.
Mam nadzieję, że goście pomogą się z nimi do środy uporać .
12 białek podzieliłam na 4 części. Z każdej części przygotowałam inne ciasteczka.
Ciasteczka z konfiturą wiśniową i bezą.
- 3 białka
- 3/4 szklanki drobnego cukru
- szczypta soli
- 1 słoiczek konfitury wiśniowej
- 12 okrągłych biszkoptów
Schłodzone białka ubij ze szczyptą soli, dodaj cukier i ubijaj dalej.
Pod koniec ubijania dodaj kilka łyżek syropu z konfitury bez owoców.
Biszkopty ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Bezę włóż do szprycy
- udekoruj bezą biszkopty tak, by w środku zostawić miejsce na konfiturę.
Włóż ciastka do piekarnika nagrzanego do 130 stopni C. Susz je około 35 minut.
Gdy beza będzie wysuszona ostudź ciastka. Do środka każdego włóż konfiturę z owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz