Tym razem podałam ją do moich zielonych klusek, które opisałam poprzednio i były całkowicie dziełem przypadku. Całość komponowała się wyśmienicie.
Kapusta z suszonymi śliwkami i lubczykiem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUpIv7ZAHP-LD2pdj68pUb0oNKCl1PbJCI90b2cXKCs7gPoIaiCJXh_RJmMrEIEKqKd3S3O-f3mS1G3csLlpGQ5nzYz6av6PaThHTzABpQEM92upBBLLfpzT8rdKzW02QJf9tM7Ex67H_8/s280/kapSliwLub+-+Kopia.jpg)
- 1/2 białej kapusty
- 1 duża cebula
- 200 ml bulionu
- 1 pęczek lubczyku
- 1/2 szklanki posiekanych, suszonych śliwek
- sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku
- 2 łyżki masła
Poszatkuj kapustę i cebulę, zalej ją bulionem i duś do miękkości.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzvviac5-R0LFNRaqr-N1Fi7aISouv_fqNPTHaWnEVXv2Ii7YGpeBsnwV7ErLALHJWu0x10wZ8rbEbhRmYPMXqT3s-qOW2pAv1w09csKxuMyx4X_AzkRi2TlA7NNJxhZW5EBK33y955zdT/s280/KapLubcz+-+Kopia.jpg)
Pod koniec duszenia dodaj posiekany drobno lubczyk, masło i śliwki.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYn21cZLM4OvxQri_E9fRP_IIDPGnhFUmfYjyhhyphenhyphenXG3rWcf0jWCqJHF1tkVQsiqfOkPeinj0_PuwIcGYbdexBoI-erEyPffpyw0cc-7ma5IcIV-qdVwCGx8sWegwoWNnmtAmpXypCIS9pD/s280/kapSliw+-+Kopia.jpg)
Dopraw przyprawami do smaku i duś do chwili aż cały płyn odparuje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz