Ciąg dalszy zdrowych łakoci...
Babeczki bananowo-serowe.
- 2 banany
- 200 g sera białego
- 2-3 łyżki jogurtu
- 10 suszonych śliwek
- sok z połówki cytryny
- listki mięty i wiórki kokosowe do posypania
Biały ser zgniatamy widelcem dodając równocześnie jogurt.
Banany obieramy. Część kroimy w plasterki , część na kawałki o wysokości filiżanki. Te drugie kroimy w pionowe paski tak, by można było wyłożyć nimi boki filiżanek.
Wszystkie cząstki bananów skrapiamy sokiem z cytryny, by nie ściemniały .
4 śliwki zostawiamy do dekoracji, pozostałe drobno siekamy.
Do masy serowej dodajemy śliwki – mieszamy masę dokładnie.
Dno czterech filiżanek wykładamy plasterkami okrągłymi, zaś boki prostokatnymi.
W środek nakładamy masę serową lekko upychając. Odwracamy filiżanki wprost na talerzyk.Tak powstałe babeczki dekorujemy śliwkami, listkami mięty i osypujemy lekko wiórkami kokosowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz