Nie mogłam odmówić sobie tej przyjemności, by zjeść porządne lody truskawkowe z moją ulubioną polewą truskawkową.
Nadszarpnęłam trochę zapas zamrożonych już na zimę truskawek. Ale co tam!
Deser lodowy podwójnie truskawkowy
- 400 g zamrożonych truskawek
- 250 g świeżych truskawek
- 250 ml jogurtu
- syropu z agawy do smaku
- 2 łyżki skruszonych bezów
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi88fZ_Gg-wOLP803kV_GUbr_87sDMJVLh2ftLetwa13qaGr5DFKt1_2xPswhs9R363WcvEhU3fa5WRyybIE6t1IWFxLad7PA4Uyny2lUnsyAwV04BIdsdnzYT2RbjVxVsvnQQTCTnPNWaB/s280/LodyTrus.jpg)
Świeże truskawki umyj, obierz i zmiksuj. Dosłodź syropem z agawy jeśli trzeba.
Do malaksera wsyp zamrożone truskawki, dodaj jogurt i syrop z agawy, jeśli truskawki nie sa słodkie.
Zmiksuj truskawki z jogurtem i od razu wyłóż do pucharków.
Jeśli chcesz podać deser później wstaw lody w pojemniku do zamrażalnika.
Porcje lodów polej musem truskawkowym i posyp pokruszonymi bezami.
Udekoruj całymi truskawkami.
Super deser, oj będę robił go w weekend:)
OdpowiedzUsuńzdrowe, orzeźwiające pyszności!
OdpowiedzUsuńDzięki za miłe słowa :)
OdpowiedzUsuń