Pogoda niezbyt sprzyja moim truskawkom ogrodowym, są trochę przesuszone, więc używam ich do przetworów.
Świetnie smakują lekko przesmażone z cukrem i szczyptą kardamonu.
Takich właśnie używam do śniadania.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhb7usPti3b4UWVHkinl8aSFMEeCMQIDr_sMIN44zMB53IG8katdTuyVK-dxjaSGcA43849LPOuu9NCe186VAmJOE-NoGa-MGJDRSlO2Yp9TOXZdw2ElodK_yx7_c8NK94w0Ln2OjuPqSbq/s280/SniadTrusk3.jpg)
Śniadanko z twarożkiem, truskawką i musli
- 400 g twarożku
- 4 łyżki jogurtu
- około 250 g truskawek
- szczypta kardamonu
- 2 łyżki cukru
- musli tropikalne "Kupiec"
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIOx7Q0RJs_vsruVD3iM1CbTsTu0E8_L43By0Qk-RJJL2YDzm_zx_n-e1Q6l1uVSPSXtLT74JzpEnqWd-1i5rOnGKn0J_2zJrGRGf6RcUrl5QdflHB9gHPKDyTN4uP19VLNdRc0dGru87r/s200/SniadTrusk1.jpg)
Umyj i obierz truskawki, większe pokrój w cząstki i przełóż do rondelka z grubym dnem.
Posyp truskawki cukrem i szcyptą kardamonu. Przesmaż je krótko do chwili aż zmiękną i wystworzy się pyszny sosik.
Twrożek rozgnieć widelcem z dodatkiem jogurtu - ułóz porcje na talerzykach.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh27853jJaqUu4FrIxc8nJfD1mRpshJOic8S2JSu96IX5eMj7u8joU3kTEGAAfyQ5Ec2RBS4XlRkEsgAJbICXxCPY0bBywQx3P_VYzJXg2OcLH8lE7bDnFszIe8m-ZZ6y6gsTH8lFZyhfn6/s280/SniadTrusk4G.jpg)
Polej twarożek przesmażonymi truskawkami razem z sosem.
Posyp śniadanie obficie musli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz