- domowy kisiel malinowy.
Kisiel malinowy z bananem i musli
- 1 szklanka malin
- 1/2 litra wody
- 2 łyżki brązowego cukru
- 2 banany
- 8 łyżeczek musli
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- szczypta kardamonu,
- listki mięty do dekoracji
Zasypałam przebrane i opłukane maliny cukrem. Odstawiłam je na 15 minut.
Przełożyłam je do rondelka, dodałam szczyptę kardamonu po czym zalałam gorącą wodą.
Zagotowałam. W niewielkiej ilości wody rozmieszałam mąkę po czym wlałam je do malin.
Nie przerywając mieszania ugotowałam kisiel. Zajęło to 5 minut.
Po lekkim przestudzeniu wlałam kisiej do pucharków.
Obrałam banany, pokroiłam je w plasterki i ułożyłam zatapiając do połowy w kisielu.
Posypałam chrupiącymi musli i udekorowałam listkami mięty.
domowy kisiel- pysznie!
OdpowiedzUsuńDzięki :)
OdpowiedzUsuńO, kisielu kwaskowego to bym zjadła! Ale raczej z grejfrutem ;-)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda, rozpieszczasz swoją Hurmę...
Moja Hurma już wyleciała z gniazda.... :(
Usuńdopieszczam tych co zostali przy mamusi :)
Mniam, taki domowy musi smakować bajecznie :)
OdpowiedzUsuń