O jagodach Goji słyszałam już dużo wcześniej, o jej niesamowitych walorach zdrowotnych.
zastanawiałam się nawet nad jej uprawą. ostatnio zakupiłam sporą torebeczkę. Podjadam więc te rewelacyjne owoce i dodaję jak tylko skomponuje się ich aromat z tym co aktualnie mam na "tapecie".
Co bardziej udane kompozycje obiecuję zamieszczać :)
Surówka z jagodami Goji
- 1/2 szklanki owoców Goji
- 1 fenkuł
- 1 jabłko
- 1/2 sałaty lodowej
- 2 ogórki konserwowe
- sól, biały pieprz do smaku
- sok z cytryny do smaku
Owoce Goji zalej niewielką ilością letniej przegotowanej wody na 20 minut.
Obierz fenkuł, jabłko i sałatę z zewnętrznych liści i głąba.
Na tarce do ogórków zetrzyj bulwę fenkułu, jabłko i ogórka.
Pokrój sałatę lodową. Dodaj do pozostałych składników. Wymieszaj surówkę, dodaj odsączone owoce Goji po czym dopraw ją solą, pieprzem i niewielką ilością soku z cytryny. Odstaw na 10 minut po czym przełóż do miseczki.
Udekoruj przed podaniem pióropuszem z kopru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz