Może raz w tygodniu zaprezentować Wam super danie..... zamiast nudzić Was owsiankami i takimi tam....
Sama nie wiem. Taka zwykła pasta z makreli, w sumie nic specjalnego.
Pisać? Nie pisać? A co mi tam...
Pasta z makreli
- 2 wędzone makrele
- 2 łyżki majonezu, najlepiej domowego
- 2 łyżki jogurtu
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 2 łyżki drobno startego żółtego sera
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 1 łyżka musztardy miodowej
- pieprz czarny świeżo zmielony do smaku
Ryby obierz ze skóry i ości. Zmiel je razem z jednym jajem. Drugie jajo pokrój na cząstki.
Do zmielonej masy dodaj resztę składników, majonez, jogurt ser i przyprawy. Wymieszaj dokładnie. Przełóż pastę do miseczki, udekoruj cząstkami jaja, posyp świeżo zmielonym pieprzem.
Podawaj do pieczywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz