Strony

9 kwietnia 2013

Pasta z makreli

Nie pisałam przez kilka dni, bo naszły mnie wątpliwości. Czy moje   pisanie o zwykłym gotowaniu, codziennych  potrawach na moim stole ma sens?
Może raz w tygodniu zaprezentować Wam super danie..... zamiast nudzić Was owsiankami i takimi tam....
Sama nie wiem. Taka zwykła pasta  z makreli, w sumie nic specjalnego.
Pisać? Nie pisać? A co mi tam...




Pasta z makreli


  • 2 wędzone makrele
  • 2 łyżki majonezu, najlepiej  domowego
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 2 łyżki drobno startego żółtego sera
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżka musztardy miodowej
  • pieprz czarny świeżo zmielony do smaku


Ryby obierz ze skóry i ości.  Zmiel je razem z jednym jajem. Drugie jajo pokrój na cząstki.
Do zmielonej masy dodaj resztę składników, majonez, jogurt ser i przyprawy. Wymieszaj dokładnie. Przełóż pastę do miseczki, udekoruj cząstkami jaja, posyp świeżo zmielonym pieprzem.


Podawaj do pieczywa.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz