Strony

12 października 2012

Podgrzybki zapiekane na bagietce .



Nie myślcie że u mnie zawsze takie wykwintne dania. Gdy nie mam czasu robię domowy tzw. domowy Fast Food. W ubiegłym tygodniu od syna dostałam śliczne, zdrowe podgrzybki. Bardzo przydały się na szybki obiadek.







Podgrzybki zapiekane na bagietce 


  • 1 bagietka  z ziołami prowansalskimi (lub zwykła)
  • 750 g oczyszczonych podgrzybkó
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz czarny do smaku
  • 100 g startego żółtego sera





Obierz cebulę, posiekaj ją i zeszklij na maśle. Dodaj pietruszkę, posiekany drobniutko czosnek
i pokrojone drobno grzyby.














 Duś je około 15 minut, dopraw do smaku solą i pieprzem.
















Bagietkę przekrój na 4 kawałki.Każdy kawałek przekrój poziomo nie docinając do końca.
Nałóż grzyby, a następnie starty ser.








 Zapiekaj bagietki z grzybami w temp. 180 st.C do chwili, aż bagietka lekko się zarumieni a ser stopi.


Podawaj na gorąco.

3 komentarze: