Nie myślcie że u mnie zawsze takie wykwintne dania. Gdy nie mam czasu robię domowy tzw. domowy Fast Food. W ubiegłym tygodniu od syna dostałam śliczne, zdrowe podgrzybki. Bardzo przydały się na szybki obiadek.
Podgrzybki zapiekane na bagietce
- 1 bagietka z ziołami prowansalskimi (lub zwykła)
- 750 g oczyszczonych podgrzybkó
- 1 duża cebula
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka masła
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz czarny do smaku
- 100 g startego żółtego sera
Obierz cebulę, posiekaj ją i zeszklij na maśle. Dodaj pietruszkę, posiekany drobniutko czosnek
i pokrojone drobno grzyby.
Duś je około 15 minut, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Bagietkę przekrój na 4 kawałki.Każdy kawałek przekrój poziomo nie docinając do końca.
Nałóż grzyby, a następnie starty ser.
Zapiekaj bagietki z grzybami w temp. 180 st.C do chwili, aż bagietka lekko się zarumieni a ser stopi.
Podawaj na gorąco.
Jakie twoje zapiekanki sa piekne i na pewno przepyszne :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Ewitko!
OdpowiedzUsuńOj dobrze że jestem po sniadaniu, bo było by nieciekawie...aż ślinka leci mnaimm:))
OdpowiedzUsuń