Prawie codziennie je robię, z dodatkiem owoców, herbaty, czasem z odrobiną wina.
Wychodzą całkiem ciekawe smaki.
Koktajl brzoskwiniowy.
- 1 szklanka krajowych brzoskwiń rozparowanych z dodatkiem cukru
- 2 szklanki kefiru
- 1 szklanka herbaty zielonej Lemon green
- 1/2 szklanki śmietanki
- listki mięty do dekoracji
Zaparz torebkę herbaty w szklance wody - ostudź ją.
Do wysokiego naczynia włóż owoce - zmiksuj je. Odłóż kilka łyżeczek do dekoracji. Dodaj ostudzoną herbatę, kefir, śmietankę - miksuj wszystkie składniki kilka minut do chwili otrzymania gładkiej konsystencji.
Nalej koktajl do szklaneczek, ułóż mus brzoskwiniowy na górze, udekoruj listkami mięty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz