Wielkanoc coraz bliżej i czas na pomysły z jajem w roli głównej.
Jajeczka przepiórcze są moimi ulubionymi, bo smaczne, zdrowe, choć takie maciupkie.
Kupiłam ostatnio po raz pierwszy turecki serek Peyniri. Jest bardzo smaczny, delikatny i świetnie pasuje do delikatnych jajek przepiórczych.
Zwykłe koreczki z tych jajek pięknie się prezentują na stole.
A tak prosto je zrobić.
Jajeczka przepiórcze na serowych kwiatkach.
100g serka Peyniri
12 jajek przepiórczych
szczypta soli
1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
roszponka
Jajka ugotuj na twardo. Przelej zimną wodą i obierz. Ponacinaj w ząbki przez środek każde jajeczko i rozdziel. Ser pokrój w plasterki i powycinaj foremką kwiatki.
Nabijaj na wykałaczki połówki jajek, kwiatki z serka i różyczki roszponki .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz