Życzę Wam, czytelnikom tego bloga wspaniałego 2012 roku!
Dużo, dużo zdrówka, dużo radości i wiele sukcesów.
Gotujcie sami pysznie i zdrowo!
W Nowym Roku ugotowałam pomidorówkę z pomidorków koktajlowych.
Nie ma to jak pomidorówka z pomidorów, nawet tych najmniejszych.
Można przygotować ją bardzo szybko pod warunkiem, że mamy drobno startą jarzynkę soloną w słoiku.
Zrobiłam ją jesienią.
Pomidorówka koktajlowa
- 1/2 kg pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka solonej włoszczyzny
- sól, pieprz biały do smaku
- 1 łyżka czerwonej papryki w proszku
- szczypta chili
- 1 łyżka suszonej bazylii
- 10 dag makaronu orkiszowego
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
Pomidorki sparz wrzątkiem, polej zimną wodą i obierz ze skórki.
Na rozgrzane masło wrzuć pomidorki, przesmaż je, dodaj paprykę i chili, wymieszaj po czym zalej wodą. Dodaj do zupy jarzynkę soloną i bazylię suszoną.
Pogotuj 10 minut, dopraw solą i pieprzem do smaku. Na końcu dodaj makaron.
To zupa w wersji lekkiej.
Jeśli lubisz gęste zupy dodaj zasmażkę.
Możesz też dodać śmietankę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz