Strony

15 grudnia 2011

Zupa rybna z grzybami.

Zupa rybna z grzybami.



  • włoszczyzna
  • głowa karpia i ścinki z z filetów
  • garść suszonych grzybów
  • sól, pieprz cytrynowy do smaku
  • kwaśna śmietanka kremowa
  • pietruszka i lubczyk suszony
Grzyby namocz przez godzinkę. Pokrój je i ugotuj wraz z wodą z moczenia.
Warzywa zetrzyj w łezkę. Rybę zalej wodą, dodaj warzywa, posól  i gotuj około 20 min na wolnym ogniu.
Wyjmij rybę. Dodaj do zupy grzyby razem z wywarem.Dodaj suszoną pietruszkę i lubczyk. Obierz rybę z ości. Dodaj ją do zupy, dopraw ostatecznie solą i pieprzem. Zabiel zupę
2 łyżkami śmietanki. 
Podawaj zupę w miseczkach ozdobioną kleksem śmietanki.


2 komentarze:

  1. To niezwykle ciekawy i nowy dla mnie przepis! W życiu takiej zupy nie jadłam, ale musi być pyszna :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja i MG lubimy taką, ale jak wiesz są różne smaki.

      Usuń