![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEie84F7Ibdl2fuBGqXmTNBgYAXm4pGNw5iBaa5DT4Xt9jAMx1RvbGda-yKJOPNjdxgC3bcMbmDO4EF-xK4u9NBI-m9JXu0vA6KWMxEmWuilKaJUuIo89-TA4jSVZAHwCWt77h6801knlsXJ/s280/karpZupa.jpg)
- włoszczyzna
- głowa karpia i ścinki z z filetów
- garść suszonych grzybów
- sól, pieprz cytrynowy do smaku
- kwaśna śmietanka kremowa
- pietruszka i lubczyk suszony
Grzyby namocz przez godzinkę. Pokrój je i ugotuj wraz z wodą z moczenia.
Warzywa zetrzyj w łezkę. Rybę zalej wodą, dodaj warzywa, posól i gotuj około 20 min na wolnym ogniu.
Wyjmij rybę. Dodaj do zupy grzyby razem z wywarem.Dodaj suszoną pietruszkę i lubczyk. Obierz rybę z ości. Dodaj ją do zupy, dopraw ostatecznie solą i pieprzem. Zabiel zupę
2 łyżkami śmietanki.
Podawaj zupę w miseczkach ozdobioną kleksem śmietanki.
To niezwykle ciekawy i nowy dla mnie przepis! W życiu takiej zupy nie jadłam, ale musi być pyszna :-)
OdpowiedzUsuńJa i MG lubimy taką, ale jak wiesz są różne smaki.
Usuń