![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkPXzmVunw-7NsSuKTLN8DSt2crkBR-BWDTzQU4Twmrqrl2UefBtfqRaHe_jUC2setPQMClqm_dPLPlrccpnzAyFGM701s3U7X_FPZcifsLxldSfbPfQIc6c8VOiwzCyDFRF7a8BsLP6xD/s320/KaszWis.jpg)
Kasztanki z wisienkami.
- 150 ml śmietanki kremowej
- 150 g czekolady mlecznej lub deserowej
- 1 paczka herbatników
- cukier z wanili
- 1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich
- wisienki z nalewki
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidGMmv4X_BseEZck3oBy0lpZYxKclo4lAwVCG6Wx8TAm6ffQ9RF6zks3hGptkoeKuDP4uYKU2xBbP9D8B7WC7WptLhGCI3m80oDrzy3eorh7zT2ghJBlPqYHrDeEL3zjX1PCtcWIHvV1s3/s280/KaszWis1.jpg)
Śmietankę zagotuj, dodaj do niej pokruszoną czekoladę, cukier z wanilią i odstaw z ognia. Po ostudzeniu dodaj skruszone herbatniki i połowę orzechów. Wymieszaj masę.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAzaF5XWDxkLv1T9NKSuPwPyhjB2NViPg8siZSQi7i45bIfqWUIZPP7yC_3cvAhMuhtQjTLKU2idj0UflRWfgTHwHBO4bRgUJa6pOpX4WfHpwf7p1_y6tkKDLuYWNU0L7flU54_0_lodVI/s280/KaszWis3.jpg)
Nabieraj po łyżeczce masy, wkładaj wisienkę w środek, formuj kuleczki.
Obtocz je w orzechach i wkładaj w papilotki.
Zapakowane w pudełeczko mogą być przyjemnym świątecznym prezentem.
O jakie fajne duże trufelki.
OdpowiedzUsuń