![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZCVFShHfWgIMIxGCcxteuZ_HpnRO4bbA76wNw-8vFTE-2dOU4Qo-yfl9dYKXY1Y51MA7hoUJ5ElZ5r6MpX7SoC0rVOs2VStT7RbIOTDHLkgXeyJP_GpaCNP6YSS48-TR0zqoNCMVKxArA/s280/pomidFasz.jpg)
Jak Wam się podoba takie danie?
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPO043CILMDTWZvWT2h77vFu9OajAduI5EXyK6O1l3d2TB6ZGlKNx-ulEaTLN_ewZwFY7MYz8D8GlGdjSagDTBkmKND-8hdECr0tDQQ2WoVilYorT7Bw90m9TaGUPPz9tHXlGh0ocT0S_u/s280/pomidFasz1.jpg)
Najpierw przygotowałam farsz mięsny - "picado"
Farsz można przygotować z mięsa z rosołu lub z surowego.
Mięso rosołowe mielimy, dodajemy przesmażoną na oliwie cebulkę i namoczoną w mleku bułkę pszenną.
Po wymieszaniu, dodaniu natki pietruszki i doprawieniu solą i pieprzem picado jest gotowe do nadziewania.
Ja zamiast bułki, która łączy farsz dodałam starty ser.
Pomidory faszerowane mięsem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSFhXknIhWUzuxPtqI-7-hs0kNcqOH1VKPRTyWtZrHA7xs01dZzTtk8d9j3ZgwnhtNAL5_-C_5DGt44YvT_r45v3Q3fLajn_9m4rWmH7dhN1So3NmHjnKSVJwRRHmADRlKMEmHkoXHMqO7/s280/pomidFasz2.jpg)
8 pomidorów
ok 15 dag farszu mięsnego "picado"
3 łyżeczki masła
sól, pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Umyj pomidory (7 szt), zetnij górne części i wydrąż środki.Nafaszeruj pomidorki farszem mięsnym, na każdy ułóż wiórek masła.
1 pomidora i środki pozostałych posiekaj drobno, włóż do garnka, podlej odrobiną wody, dopraw solą i pieprzem i poduś ok 10 minut. Wlej sos do półmiska żaroodpornego, ułóż w nim pomidorki i zapiekaj
ok 1/2 godziny w średnio nagrzanym piekarniku.
Podawaj z ryżem .
Możesz również wymieszać ryż z farszem i nadziać większą ilość pomidorków.
Tak wyglądają po wyjęciu z piekarnika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz