![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhC49kSztzcbotcviyw_xDj35klygyydMQ1QFSdHKG0gXLfsW88t88kbuXaQfv4LJp1p5qmRlGftmuOCfBxqcDctztP6tzmL0NHGcW0JMUsi4wZyYpGisNfLUAOaam8SrA9MKPl4vPXosu2/s280/tomatada.jpg)
Tomatada
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka masła
- 1 duża cebula
- 2 duże pomidory
- 3 łyżki koncentratu
- 1 ząbek czosnku
- pęczek natki pietruszki
- sól i pieprz czarny do smaku
Sposób wykonania:
Na rozgrzaną oliwę z dodatkiem masła wsyp startą na cieniutkie plasterki cebulę.
Kiedy zacznie się rumienić dodaj posiekany drobno ząbek czosnku, posiekane pomidory bez pestek i bez skórki. Duś ok 15 minut, dodaj koncentrat pomidorowy i posiekaną natke pietruszki.
Dopraw solą i pieprzem. Duś jeszcze do czasu aż sos zgęstnieje i nabierze konsystencji pasty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz