Można ją podać do pieczeni, wątróbki, smażonych ryb.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhb-MZJzuShyIfMhhE37bnbSn9xzjf-pRFVVS318ZHjP6kO2eqY8le1ekGMD9UapvPwmRNm0aMoUzWN1J1zV-sHy33FUnQYZl7lwxm2AsbdjMjtCfROosELEZLweKxT0NKjoB0onxZQo-kX/s280/cebolada1.jpg)
Cebolada.
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka masłą
- 3 duże cebule
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki octu winnego
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
- sól i pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Na rozgrzaną oliwę z dodatkiem masła wsyp starte w cieniutkie plasterki cebule.
Smaż nie dopuszczając do zarumienienia.
Dodaj posiekany czosnek, koncentrat pomidorowy, pieprz ziołowy i ocet.
Dopraw solą i czarnym pieprzem - duś jeszcze chwilę aż składniki się połączą.
Do cebolady można dodać pokrojony w kosteczkę bekon lub dobrą, wędzoną kiełbasę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz