![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFCU9sv61JldB-4QzJUkINQ2vemwDFqRFlaPPi_gWvcxbPkYnKI2_GipG-00cZ7Q_vLuGffWzBzRCuh3ECoD7C_XPJQ81cOymVUMDO1CQFaH5nyRHRmWrnHN0b4hNnyzXX6ACOtz4uwDXL/s280/shakeJezyn1.jpg)
Ostatnio takie upalne dni, więc chętnie sięgamy po lody lub inne zimne desery.
A że sezon owocowy w pełni oprócz deserów lodowych z owocami przygotowuję półpłynne desery
lodowe - coś w rodzaju shake'a.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhG_Epp16_snwtx3Kbl8Sl-00dA58X_zmRiuQbq8syXqejw9rQt2Swc4qiIK_RcWdSZ33RfSgGBrAtczfproa7DZ6-RnmfIICH0y3ftZcfLQq5phGUBl8pIQRQT7JCETJ_y3I3NuoQo0XEV/s280/jezynCytr.jpg)
Shake melonowo-jeżynowy.
- 1 melon galia
- 1/2 litra dojrzałych jeżyn
- 400 ml jogurtu
- 1/2 szklanki śmietanki kremowej
- sok z połówki cytryny
- starta skórka cytrynowa (opcjonalnie)
- listki mięty do dekoracji
Sposób wykonania:
Obierz melona ze skóry i gniazda nasiennego, pokrój go w kosteczkę.
Połowę jeżyn przetrzyj przez sito i dodaj do melona.
Zamrożone owoce włóż do pojemnika mocnego blendera, zalej jogurtem, śmietanką i sokiem z cytryny.
Zmiksuj szybko, dodaj startą skórkę jeśli lubisz - wymieszaj i podawaj od razu w szklaneczkach
udekorowany jeżynami i listkami mięty
Domowej roboty shake melonowo-jeżynowy, zimny, pełen witamin .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz