Deser gruszkowo-bananowy.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRohfCIE-4-pSFeGa-YavLUO7v58NZABLYcKs30siYnUfa-uB3tK2TVYIY8R61pzoggIjYAr1H_WNdn0gikc0rtjaHG5ETqWPqtm9eHTW4FNm2jjKtOna4e8_1nPzk7uR3Q5uSPGsdo9p1/s280/DesGusz.jpg)
6 gruszek zimowych
2 dojrzałe banany
sok z 1 cytryny
1 szklanka mleka
cynamon i cukier brązowy do smaku
200 ml kremówki
( ubitej z niewielką ilością cukru u odrobiną soku z cytryny)
rozpuszczalna czekolada do dekoracjiSposób wykonania:
Zmiksuj pokrojone gruszki i banany (uprzednio obrane) razem z mlekiem na kremową masę.
Dodaj sok z cytryny, cukier i cynamon do smaku.
Wymieszaj masę jeszcze raz dokładnie, napełnij nią pucharki.
Na górę nałóż ubitą kremówkę i posyp ją rozpuszczalna czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz