Wiadomo że najprostsze dania często są najlepsze, najsmaczniejsze.
Takim daniem jest frittata. W masie jajecznaj można zatopić zdrowe szparagi, aromatycznego tuńczyka i zioła które lubicie.
I taką właśnie propozycję Wam zaprezentuję.
#MasterTuńczyk
- 4 duże jajka
- 1 łyżka oleju
- 1 puszka tuńczyka w oleju rzepakowym Princes
- 1 pęczek białych szparagów
- sól, pieprz cytrynowy i pieprz czarny do smaku
- rukola i kwiaty jadalne (np rukoli) do dekoracji
- garść ulubionych ziół(pietruszka, koperek, szczypiorek, estragon...)
Jajka wbij do miski, ubij masę mikserem lub trzepaczką.
Dodaj uprzednio rozdrobnionego tuńczyka, posiekane zioła oraz pokrojone drobno dolne części szparagów (czubki zostaw do dekoracji). Dopraw sola i pieprzem.
Zagrzej na patelni łyżkę oleju, wylej masę i na małym ogniu smaż frittatę.
Na talerzu ułóż rukolę razem z kwiatami na brzegu.
Zsuń Frittatę na talerz. Udekoruj szparagami, posyp dominującymi ziołami np. koperkiem.
I gotowe!
Pyszne i zdrowe danie obiadowe lub kolacyjne (a nawet możesz podać je na śniadanie).
Zachęcam moich czytelników do wzięcia udziału w konkursie na stronie tuńczyka Princes
![Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes](https://durszlak.pl/system/banners/00/00/00/15/84embed_EUrZy1cAFDlWlGp1MWbnq95KeYmvSwzz.jpg?source=daktyle-w-czekoladzie)