![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrCkbHw53e10w5hTvE2y-5eMD74-EyFKvOEVZZdSV3ru2nWy_dj7j09jwOOCcuhfQ3HAVw0ibCd2crS60IpQpWmN26fiIaz_QuZsyxp7pByBZnMVPeS-H8GYu6HgMkL9n0ApVWCfJLVxk/s280/horSzpOczko2.jpg)
Pieczeń z szpinakowym oczkiem
- 1 opakowanie szpinaku "Hortex"
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- ok 10 plastrów żółtego sera.
- ok. 1kg karkówki lub tłustej szynki
- 2 łyżki bułki tartej
- mielone orzechy włoskie
- 1 duża cebula
- 3 ząbki czosnku
- sól pieprz do smaku
Na oleju na patelni zaszklij posiekaną cebulkę
Dodaj czosnek, szpinak, posól i popieprz po
czym przesmaż wszysttko razem.
Zmiel mieso. dopraw je sola i pieprzem. Dodaj bułkę tartą, 2 łyżki orzechów - wymieszj dokładnie.
Do foremki wysmarowanej i wysypanej orzechami nałóż masę mięsną pozostawiając rowek na farsz.
W zagłebienui ułóż plastry sera (zachodzące na siebie).
Wyłóż srodek plastrami sera i i szpinakiem.
Zakryj srodek mięsem, posyp orzechami i zapiekaj w nagrzanym piekarniku (ok 180 st.C około 40 min).